dijous, 19 de març del 2015

Twitter, quan dona de si un missatge curt?

Que twitter es un fenomen de les xarxes socials crec que ja no és sorpresa per ningú, no? I que a twitter hi pots trobar de tot, siguin quins siguin els teus interessos ja ho sabem tots, oi? El que avui volia constatar és quan dona de si 140 caràcters per expressar alguna idea, i a poder ser, centrant-me en transmetre alguna idea divertida. Perquè estem parlant d'això, explicar alguna cosa en 140 caràcters... i no em valen els espabilats que encasqueten un vincle entre aquests caràcters i t'enxufen una plana web sencera davant dels ulls! No, en sèrio, Twitter és una eina molt potent per difondre continguts, de qualsevol llargada, però ara volia veure aquells que s'autoimposen la disciplina de ser ocurrents i creatius amb la limitació d'espai.

Comencem amb dues de surrealistes. La primera, El Big Ben (@big_ben_clock), que cada hora twiteja una nova campanada... BONG, BONG, BONG...; la segona, el camion de la basura (@losbasureros), que cada nit, cap a les dotze, passa a recollir les escombraries pel nostre compte. A mi personalment m'encanta el twit d'ahir: VROOOOM! PSCHHHH! GLOPITAGLOPITA! PSCHHHH! VROOOM!... A veure, fan gràcia... una vegada...ens entenem, oi?

Ara en venen de més ocurrents; totes elles divertides a la seva manera. El filosoraptor (@filosoraptor), està especialitzat en plantejar dubtes metafísics: Decir "sin comentarios" ¿es un comentario?; Un terapeuta ¿son 1024 gigapeutas?.... ja veieu per on va, no? Un altre, Petete Potemkin (@Petetekin), va deixant anar comentaris, com el que no vol la cosa, aixi sense sentit, per`ò que quan els llegeixes seguits veus la història bizarra que va hilvanant... tot plegat hilarant. Per exemple: Estoy aprendiendo a no tuitear cuando no tengo nada que decir; Vaya, estaba. 
El Capitan Sarcasmo (@Supersarcasmo), un altre peligru a la xarxa; El 99% de los calcetines tampoco tiene pareja y no van por ahi llorando; el suicidio no es la respuesta, a no ser que la pregunta sea "como se llama matarse a uno mismo" que entonces si que lo es. I un de nostrat, el Grassonet Bord (@Grassonet_Bord), un autèntic troll, impertinent, maleducat, falton... bord. No dubta en ficar el dit a l'ull dels que van de tuitstars i, la veritat, amb molta gràcia: Si dius més de 100 imbecilitats al mes, et surt més a compte fer-te un Bono; Pos en este juzgado se habla castellano y si no te gusta ahi tienes laporta.

Si us agrada el mundillu Hipster, n'hi ha dos que us encantaran; i si no, riureu igualment. El primer, el Modernet de Merda (@modernetdemerda), que seria el Quijote del mundillo Hipster: volia ser una paròdia, i ha acabat sent l'epítome, l'exemple a seguir. El problema és que ja comença  a ser tant famós que ja és mainstream... #dish! L'altre és el clipster (@clipsterBCN), un click hipster, amb la seva barba i tot. Divertidíssimes les fotos que es va fent per tot arreu.

Ara anem de paròdies. Per a mi, les més divertides son: les de Bernat Desclot (@BernatDesclot), l'historiador del s.XIII que amb un català de la seva època glosa los feits que socceeixen a los nostres dies: E al tercer jorn, decidí que li diria lo nom d' "Internet de les coses", llavors segué a reposar, puix que n'era exhaust; Senyor Torres Dulce, me acuso de haber occido un sarraceno con hun coltell esmolado #autoinculpacionsSXIII. I què me'n dieu de Nostresinyó (@NOSTRESINYO): ACI AVETS LA VERA PARAULA DE DÉU E NON CELLA QUE ESCHRIU LLUCIWERT; VEJATS QUE FULL DE RUTA SIA BEN ESCHRIT ANS DE SEGUIR-LO. 
I si creuem les fronteres podem trobar al mateix Darth Vader (@DepressedDarth), clamant les virtuds de la força i advertint-nos, a tort i a dret, que aquests no son els droids que estem buscant...

I per acabar dos de seriosos, dels meus favorits, per cert #digue'msnob. Aquests tenen la peculiaritat que dels 140 caràcters els en solen sobrar forces per què ens impactren amb imatges, la majoria d'elles colpidores, totes provocadores, si més no, d'idees brillants. La primera, la del graffitero bansky (@therealbansky), que be amb les seves creacions, be amb les d'artistes comparables a ell o a gent anònima
però igualment ocurrent ens provoquen pensaments més que interessants. I la darrera per avui, This is Deep  (@ThisIsDeep)... doncs això, caricatures o infografies que ens agradaran o no, però que de ben segur que no ens deixen igual.

Que navegueu de gust... amb 140 caràcters.

@jignasib

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada