dimecres, 13 de gener del 2016

Star Dudes

“Hey, dude!”...
Dude: passarell (font Google translator)

Acaben d’estrenar la setena part de la saga Star Wars, “The Force awakens”. Només en queden dues per completar-les totes... Ah, que ja ho sabíeu? Vaja, com sempre arribo tard... Ara tampoc em dedicaré jo a analitzar el rànking de les millor pelis de la sèrie, si la marca Disney afavoreix o perjudica a la saga, ni faré cap spoiler del que s’hi pot veure... Però sí que m’agradaria ajudar a aquells que no coneixen del tot la saga; més enllà del trivial “mira les pelis”. Que això és la solució fàcil, que no té mèrit... Ostres, i que per posar-se al dia cal mirar sis pelis, eh? Que no és una tasca banal, eh? No podem accelerar una mica el procés?

Doncs si, es pot anar a barraca i mirar algun resum de les pelis anteriors, i passar-s’ho igualment be, sense invertir molt temps. No és de la mateixa qualitat, però dins del seu gènere, l’animació té molt mèrit! Parlem de la saga Star Dudes. I què és exactament això?



Entre els anys 1999 i 2000 van aparèixer per internet una sèrie d’animacions en format Flash que resumien la primera trilogia de Star Wars. Tres episodis d’entre tres i quatre minuts cada un que contenien tota la trama i moments més destacats de cada una de les pelis. Anaven signats per Rich Cando, sota la signatura de DudeStudios.



Sembla ser que era un intent de l’autor de donar-se a conèixer i posicionar-se com a comunicador i desenvolupador canyero d’animacions. I aquests filmes anaven destinats a atraure l’atenció del públic en aquest sentit. No sé si va aconseguir el que esperava o no, però la web StarDudes ja no està operativa i tot i que a l’any 2002 va aparèixer un nou film resumint la primera peli de la segona trilogia, amb la promesa de donar continuïtat a tota la saga, la cosa va quedar allà parada...



L’estil dels episodis està a mig camí entre l’animació i el còmic. Si bé és cert que els personatges es mouen per pantalla, i recorden molt als de Càlico Electrónico, de qui ja en vam parlar, amb un grafisme molt senzill, línia clara, sense complicacions, ni ombres ni perspectives, els diàlegs no es parlen sinó que apareixen escrits en globus com en un còmic, que em recorda més al The Order of the Stick, de qui també en vam parlar... Ah, per cert... tots els diàlegs inclouen la paraula Dude.. passarell en català. D’aquí el nom de la sèrie.



Que gaudiu de la sèrie i pogueu posar-vos al dia per afrontar un nou despertar. Que la força us acompanyi, dudes!

@jignasib

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada