divendres, 19 de maig del 2017

Casant estils: pop, swing... sardana

D'un temps ençà, si sou observadors, haureu vist que de tant en tant s'aplega per algunes places de Barcelona i rodalies un grapat de gent amb pinta vintage i es posen a ballar cançons antigues amb coreografies que només solíem veure a les pelis de gangsters de fa un bon temps; bon ritme, bona música i molt bon rotllo. La música té ritme de swing, i el ball és el Lindy Hop; el bon rotllo no queda clar si el porta cadascú de casa o és que l'ambient i la música l'encomanen... Però és igual.

Aquestes trobades les organitza la gent de swingmaniacs.com  i en fa una cada diumenge: al merendero de la Ciutadella, a la Virreina, a la Sedeta i a l'Apolo. A d'altres llocs d'arreu de Catalunya es fan trobades que, al no ser les oficials, se'ls diu clandestines, molt del rotllo gangster de Chicago, que ja encaixa, no? Una clàssica és la que la gent de fem l'Indy de Sant Cugat fan el tercer diumenge de cada mes a Can Quitèria... Ei, per dir-ne una... Aleatòriament, eh... =8-)

Què? Us animeu a ballar? No? Ho trobeu massa anticuadillu? Preferirieu alguna cosa més actual? Doncs ja no cal que patiu! Ja no! Des de l'any 2013, un tal Scott Bradlee, un pianista de New York, va crear el Postmodern Jukebox, i es va dedicar amb el seu grup a recrear temes actuals a ritme de swing. Mola o no? S'atreveixen amb tot: des de hits nadalencs com  "Last christmas" a temazos com
"Oops I did it again", de Britney Spears, o "I kissed a girl" de Kate Perry, o
"Call me maybe" de la Carly Rae Jepsen; des de mites del rock com "Welcome to the jungle" dels Guns'n roses, o "Living on a prayer" de Bon Jovi a revelacions actuals com "Radioactive", d'Imagine Dragons; ni les dives se'n salven! Mireu si no aquestes versions de "Like a prayer", de Madonna, o "Bad romance", de LadyGgaga, amb coreografia tap dance inclosa. No se us en van els peus?

Va, i posats a que se'ns en vagi la flapa, posats a barrejar, quins altres ritmes poden fusionar tradició i marxa? Va... Que si heu arribat fins aquí vol dir que el títol l'heu llegit també... Exacte! Fotem-li sardana també. Ballem swing a ritme de sardana? O preferiu sardanes a ritme de swing?

Ei que el tema pot donar molt de si... Si no pregunteu als de la Cobla Contemporània, que s'atreveixen a sardanitzar des de temazos d'estiu com aquell que diu Ai si eu te pegu o superèxits de la Shakira, i sense oblidar-nos de fites de la nostra infància com  els temes de Bola de Drac

Apali, a ballar, que ja veieu que podeu tenir de tot sense renunciar a res. No us queden excuses...

Podeu subscriure-us al canal youtube de Postmodern Jukebox o escoltar-los per spotify.

@jignasib
jignasib.blogspot.com


Aquest post es va publicar originalment a "La cultura no val res" el 22/04/2016.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada