Aquesta recepta me la va
passar el @xpuig, qui la va fer mtjançant les indicacions d’xleon.
Ingredients:
·
·
1litre
de llet (és igual si és sencera o semi)
·
Per a
la maceració:
o
Sal
mòlta
o
Sucre
mòlt
o
Pebre
blanc
o
Nou
moscada
o
Oporto
o
Xerès
sec
o
Conyac
·
Vi
per, mentre anem fent el foie, alegrar el tema
·
IMPORTANT!
Cal una safata d'alumini i un motllo
Treure prèviament de la nevera el fetge d’ànec (1:30h abans) per
temperar-lo. Passat aquest temps, submergir-lo en un bol amb la llet per
treure’n la sang. Un cop fet, procedim a macerar-lo. La maceració té dues
parts una en sòlid i l’altra en líquid:
·
Per a la maceració sòlida necessitem:
o 2
culleradetes sal
- 1
culleradeta sucre
- Molinet
de pebre (6 voltes)
- Nou
moscada (10 segons de ratllar a bon ritme)
- Barrejar-ho
tot
·
I per a la maceració líquida:
o Una
cullerada de postre de xerès sec
o Una
cullerada de postre de porto
o Una
cullerada sopera de Conyac
o Guardar la
barreja
·
Obrim el fetge i treiem les venes (si es trenca no passa res;
és com de plastilina), seguint les venes més grans. La cara externa del lòbul
gran l'hem de conservar per un tema de presentació quan acabem el procés
·
Tirem la meitat del xarop que hem fet a la base de la plàtera
·
Després,
la meitat de la mescla de sal i nou moscada també a la base
·
Posem el fetge
·
Després, per sobre del fetge, repetim el procés
·
Posem 12 hores a la nevera cobert amb
film transparent
Finalitzart el procés, procedim a la cocció:
·
Escalfem el forn a 70ºC, sense ventilador, i hi posem el
fetge, entre 5 i 10 minuts
·
Quan
comença a sortir un fil de greix de la vora del foie, el treiem del forn. Sinó
es fondria.
·
Un cop surti el filet de greix, el posem 5 min al congelador,
directament, per aturar la cocció
·
Un cop fet, treure’l fora del congelador.
·
Posem el lòbul gran a la part de sota del motllo
·
Apretem el foie al motllo.
·
Posem tot a la nevera 12 h més. Passada una hora, però, pressionem
un altre cop el foie perquè agafi la forma del motllo
Bon profit. Una excel·lent compañía del Foie
seria un vi blanc dolç, Jurançon o Sauternes.
Gràcies @xpuig, gràcies xleon.
@jignasib
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada