dimarts, 23 de juny del 2015

Balades rockeres

“Los viejos rockeros nunca mueren”, Miguel Ríos

Per molt durs que vulguem anar per la vida, tots, absolutament tots tenim el nostre cor... la nostra fibra sensible. I els rockers no en son l’excepció. No cal arribar a límits esperpèntics rotllo San Remo, però cal reconèixer que quan un duro de la cançó es posa melindrós, pot fer balades precioses.

Exemples clàssics de balades rockeres? A veure, no és qüestió de treure els discos de lentes o d’agarraos, sinó de veure qui canvia més el seu estil propi, més canyeru, per una de més pausada. La primera que em ve al cap seria “Angie”, dels Rolling Stones, diuen les males llengües que dedicada a la primera dona del camaleó David Bowie. Un clàssic.


De la mateixa època, però de l’altra banda de l’Atlàntic, vindrien temes tan lacrimògens i melancòlics com: “Hotel California” dels Eagles, “Hard to say I’m Sorry” de Chicago; “Dust in the Wind” de Kansas. Més exemples? Desempolvem el tocadiscs i podem trobar Procol Harum i el seu “A wither shade of pale”, Murray Head i el seu “Say it isn’t so, Joe”, una de les meves favorites... encara que el temps no perdona, al menys a la veu...










Als heavyes els costa més això de les balades, acaben blusejant una mica. Per posar alguns exemples, Led Zeppelin amb “Stairway toheaven”, Deep Purple amb “Mistreated”, o més modernets, la versió de Guns N’Roses del “Knocking on Heaven’s door”. Un cas apart serien els Scorpions, que sempre tenen el seu punt tendre a cada LP; la més coneguda podria ser “Still loving you”.









I si anem a temes més modernets (sense passar-nos...) podem trobar els Police i clàssics com “Roxanne” (la història d’una prostituta que no cal que segueixi exercint...) o “Every breath you take” (el cas d’un assetjador...) Romàntic, eh? O que us sembla Queen amb el seu “Love of my live” o “Somebody to Love” (m’encanta la versió de George Michael, amb tots els meus resprectes pel Fredy Mercury). O Robbie Williams amb “Feel










Que? No us queixareu, eh? Ja teniu força material pel proper guateque! Ai... ara prou... que em poso tonto jo... =8_-)

@jignasib

Aquest post es va publicar originalment a "La cultura no val res" el 29/01/2015.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada