dilluns, 4 de maig del 2015

El jovencito Frankenstein


-“Joroba? Qué joroba?”
-“Malditos sean sus ojos”    -“Demasiado tarde”...
-“Vaya par de aldabas”...
“-Look! Werewolves” ...-“Where wolves?”    -“There volves!”
-“Frau Blücher” .... “hiiiiii hhiiiiiiiiii!!!!!!”
-“Podria ser peor... podría llover”
“Muerto hace tres años...muerto hace tres meses   recién muerto”... –“Nadie me quiereeee! Nadie se ocupa de mi!”
“Oh, dulce misterio de la vida, por fin te he encontrado”
...
Tantes, són tantes! les escenes divertide s i memorables d’aquesta película que se’n podria fer una recomanació només recollint els diàlegs... Mira que mai he estat molt fan de les paròdies de Mel Brooks: “Ser o no ser”; “La loca historia del mundo”; “La loca guerra de las galaxias”... però amb aquesta peli, la veritat, podria dir que és potser la millor paròdia que s’ha fet.


Filmada en blanc i negre, per donar-li un toc vintage de sèrie B molt aconseguit, ens explica com Frederick Fronconstin (excel·lent Gene Wilder), hereu del Baró von Frankentein, creador del monstre, recupera els manuscrits de l’avantpassat on s’explica com crear la vida a partir de cadàvers. Si al principi renega del llegat, a mesura que avança el metratge està més convençut que arribarà a repetir la fita de l’avi... amb l’ajut del fidel criat Igor (desternillant Martin Feldman, amb els seus ulls exoftàlmics i la gepa que canvia de costat a cada escena), la guapíssima Inga (Teri Garr) i el seu parell d’aldaves, la misteriosa Frau Blücher (Cloris Leachman) que provoca la irascibilitat dels cavalls només pronunciant el seu
nom... Quina fauna...

L’experiment és un èxit... però el monstre ha sortit curtet. La fugida i les escenes del monstre coneixent mon tot sol son un gran i divertidíssim homenatge a la peli original del Boris Karloff. En general, cada metre de la cinta conté gags memorables, que no pallassades ni charlotades com en altres films del director, que fan de la visió una experiència molt agradable, per repetir sovint amb amics, familiars o qui pillis a la vora. 100% recomanable.

Podeu trobar la pel·lícula “El jovencito Frankenstein” a la la xarxa de biblioteques.

@jignasib

Aquest post es va publicar originalment a "La cultura no val res" el 13/01/2015


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada