divendres, 24 d’abril del 2015

Macarrons que tarden

Aquesta recepta me la va passar la meva cunyada. Si se servís en un restaurant podrien ser els macarrons de la tieta Rosalia, o de l’àvia Rosa. Si no tenen un nom i un parentiu no val la pena que estiguin en un restaurant.

Però a casa, per diferenciar-los dels macarrons bullits amb sofregit del super, els diuen els macarrons que tarden, per què tarden molt en fer-se... lògic, no?

Ingredients per a una família:
·         500 g de macarrons
o    Personalment m’agraden els grans i ratllats (penne rigatte o rigattone en diuen els italians)
o    Si voleu quedar com a senyors, marca Barilla
o    Si voleu quedar com a reis, Garofallo.
·         500 g de carn picada, meitat vedella, meitat porc
o    Si no en teniu, amb un bon pernil (150 o 200 g n’hi h a prou) tallat a dauets o a encenalls també queda be.
·         1 ceba
·         Oli d’Oliva
·         Herbes:
o    El chimichurri és el que queda millor, però orenga o herbes provençals també queden be.
·         200 ml sofregit de tomàquet
·         400 ml de beixamel
·         200 gr de formatge ratllat per gratinar
o    Va a gustos, pot ser una barreja de formatges per fondre o gratinar, parmesà
o    A mi personalment m’agrada barrejar a parts iguals emmental i gruyère.

Primer cal sofregir la ceba picada en oli. Un cop està daurada, afegim la carn. Que no es vegi crua però no ens passem amb la cocció, ja que estarà estona en calent i li queda una bona tungada al forn. Un cop veiem que la carn ja no està rosada, li afegim les herbes per saçonar. Jo no soc molt de posar sal i pebre; crec que amb les herbes n’hi ha prou, però si us va el salat, endavant, rectifiqueu de sal; i de pebre si us agrada.
 

Baixem la temperatura a un mínim raonable; és qüestió de mantenir la temperatura, no de coure més. Afegim el sofregit. Jo afegeixo una mica del formatge ratllat i de la beixamel (una quarta part del reservat, aprox.) per afegir cremositat a la barreja.




Un cop feta la barreja, mantenint-la calenta, passem a fer la pasta. Al dente, per suposat (mirar les indicacions al paquet de pasta, però compteu entre 10 i 12 minuts). Un cop feta i escorreguda afegiu-la a la cassola de la carn amb la ceba i el tomàquet. Barrejar per que quedi tot homogeni.

Escalfar el forn a 220º. Poseu un llit de beixamel sobre una safata gran de pirex, on afegireu tot seguit els macarrons. Un cop fet, acabeu de posar-hi per sobra la resta de
la beixamel i el formatge ratllat. Posar al forn ben be ½ hora, fins que el formatge estigui ben fos. Després amb 5 minuts de gratin, que el formatge es  torri una mica ja estarà llest per servir. Deixeu reposar una mica per a que no cremin al menjar-los...

Bon profit.

@jignasib


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada